Hoeveel geld heb je nodig?

je bent rijk geborenVeel mensen zeggen weleens dat ze veel geld zouden willen hebben, maar hoeveel geld heb je nu echt nodig? Om rijk en succesvol te worden, zul je precies moeten weten hoeveel geld je wilt hebben. Dit bedrag is natuurlijk voor iedereen anders.

Sommige mensen willen gewoon vrij zijn, lekker gaan wandelen of fietsen in de natuur wanneer het hun uitkomt. Anderen zijn pas gelukkig als ze de wereld over reizen en enkele miljoenen op de bank hebben staan.

De informatie hier beschreven komt voor een groot gedeelte uit het boek ‘Je bent rijk geboren‘ van Bob Proctor. Dit handboek om rijk en succesvol te worden is er eentje die je absoluut niet mag missen als je de ambitie hebt om meer uit het leven te halen!


Hoeveel geld heb je exact nodig?

Om te bepalen hoeveel geld je nodig hebt, zul je pen en papier moeten pakken en alles opschrijven wat je wilt uitgeven. Schrijf alle kosten op, maar denk eraan dat je niet je huidige kosten opschrijft, maar de ideale situatie.

Als je het zelf mocht bepalen, wat zou je dan wekelijks bij de supermarkt uitgeven? Wat voor auto zou je rijden? Hoe vaak zou je naar je lievelingsrestaurant willen? Schrijf dus jouw ideale situatie  op. Als je niets vergeten bent, zie je onderaan de streep wat jij nodig hebt om je ideale leven te leven.

Onderbewustzijn

Het is belangrijk om het exacte bedrag aan te houden als jouw financieel doel. Omdat we met het onderbewustzijn werken, is het van belang dat je niet zomaar iets verzint. Als je alleen maar zegt dat je rijk wilt worden, of dat je veel geld wilt hebben, weet je onderbewustzijn namelijk niet hoeveel dat precies is.

Veel geld is namelijk anders voor iedereen, niet iedereen heeft dezelfde wensen.

Hoeveel geld is genoeg verschil in wensen

Als je hebt berekend dat je bijvoorbeeld €5852 per maand nodig hebt om te kunnen leven op jouw manier, dan zul je dit bedrag in je onderbewustzijn moeten plakken. Vraag me niet hoe dit precies werkt, maar als je dit aan je onderbewustzijn blijft voeden, zul je merken dat er dingen gaan veranderen.

Je ziet misschien kansen die op je pad komen, je ontmoet mensen die jou op de goede weg kunnen helpen of je krijgt opeens ingevingen.

Wat een hocus pocus allemaal, zul je misschien denken, maar het is bewezen dat je onderbewustzijn voor je werkt. Net zoals het jou wilt beschermen tegen de boze buitenwereld. Iedereen heeft weleens wilde ideeën door zijn hoofd spoken, maar vrijwel direct vertelt je onderbewustzijn jou waarom die ideeën niet haalbaar zijn.

Denk maar aan emigreren naar China! Gelijk komt jouw onderbewustzijn met argumenten waarom dat een zeer slecht idee zou zijn! Je moet dan een echte doorzetter zijn om niet naar dat stemmetje te luisteren en er toch voor te gaan.

Zorg voor je gezin

Voor het gemak gaan we ervan uit dat je een gezin hebt en dat jij de meeste centen binnenbrengt. Je wilt toch zorgen dat je gezinsleden ook hun ideale leven kunnen leiden? Als je gaat kijken hoeveel geld je nodig hebt, moet je dus ook rekening met je gezin houden. Wat willen zij bereiken?

Vergeet hierbij niet een regeling te treffen voor het geval je zelf het loodje legt. Je naasten opzadelen met financiële problemen wil je toch ook niet?

3 Financiële situaties

In zijn boek ‘Je Bent Rijk Geboren‘ geeft Bob aan dat er 3 categorieën zijn qua financiën. Waar val jij onder als je heel eerlijk bent?

  1. Altijd geld tekort en schulden, je geeft meer uit dan er binnenkomt
  2. Neutraal, je bent eraan gewend om alles uit te geven.
  3. Overschot aan geld

Iedereen wil natuurlijk in categorie 3 vallen. Kijken hoeveel je echt nodig hebt, is een eerste stap in de goede richting. Maar als je heel eerlijk bent val je in het gunstigste geval in de 2e categorie.

Geld tekort en schulden

Bob Proctor zegt dat iedereen zichzelf als eerste zou moeten betalen. Deze Babylonische wijsheid is eeuwen geleden in het leven geroepen, maar nog steeds actueel. Als je meer informatie wilt over deze manier van rijk en succesvol worden, moet je zeker ‘De rijkste man van Babylon‘ eens lezen. Daar staat alles tot in detail beschreven.

10 % van wat je verdient zou voor jezelf moeten zijn. Bob zegt dat alles wat je maandagmorgen verdient, van jou is. Als je met schulden zit, dan reserveer je daar de maandagmiddag en dinsdagochtend voor.

Oftewel 10% is voor jezelf, dat maak je gelijk over naar je spaarrekening zodra je loon binnen is. 20% gebruik je om van je schulden af te komen. Nu is het de kunst om van die overige 70% te leven, net zolang tot al je schulden afbetaald zijn.

Schrijf een brief of email naar je schuldeisers en deel daarin mee dat je 20% van je salaris gaat gebruiken om hun te betalen. De meeste zullen dit idee met open armen ontvangen, omdat ze dan structureel hun geld terug gaan krijgen.

Hoeveel geld is genoeg schulden

Natuurlijk zul je zeggen dat je niet zou weten hoe je met die 70% rond moet komen. Maar als je een beetje creatief bent gaat het je lukken. Je bent dan vrij snel van je schulden af en daarna kun je verder met 90% van je salaris, wat dan als een flinke stap voorwaarts zal voelen. Om je alvast op weg te helpen met besparen, lees de ‘Ultieme Bespaartips‘!

Als jouw plannetje eenmaal loopt, moet je niet meer over je schulden nadenken. Je hebt het immers goed geregeld en je kunt nu weer met opgeheven hoofd naar de toekomst kijken.

Neutrale financiële situatie

Als je in deze categorie valt, ben je je ervan bewust dat je geen schulden maakt, maar toch is het geld elke maand op. De meeste mensen zitten in deze categorie, omdat ze geneigd zijn om al hun geld uit te geven. Ze denken altijd dat ze veel meer geld nodig hebben en dus altijd tekort komen.

Sparen voor een grotere uitgave duurt heel lang en daarom wordt er veelvuldig geklaagd dat alles zo duur is en dat ze te weinig verdienen.

Toch zijn er velen die er gelukkig mee zijn. Ze leven schuldenvrij en kunnen elke week om boodschappen.

Overschot

De ideale situatie is natuurlijk dat je geld genoeg hebt. Er komt meer binnen als dat je uitgeeft. Dit wil niet altijd zeggen dat je bakken met geld verdiend, maar wat je verdiend heb je niet allemaal nodig om te leven zoals jij dat wilt.

Je kunt een flinke reserve opbouwen en hebt je zaakjes goed voor elkaar.

Om financieel vrij te zijn moet je dus zorgen dat je in deze situatie terecht komt. 1 van dé manieren is om een cursus te volgen of een boek over persoonlijke ontwikkeling te lezen

Financieel advies

Het is natuurlijk goed als je weet hoeveel geld voor jou genoeg is. Ik raad je dan ook aan om een financieel adviseur te zoeken die jou kan uitleggen hoe je dit bedrag kunt gaan bereiken.

Stap niet zomaar in zogenaamde kansen die je op een verjaardag oppikt, want dan kun je weleens bedrogen uitkomen. Vraag dus advies aan een expert op financieel gebied, want dat is iemand die weet waarover hij praat.

Als je fiets kapot is ga je naar de fietsenmaker. Als je brood nodig hebt, ga je toch ook niet naar de slager? Waarom zou je dus wel aan je buurman, die autoverkoper is, financieel advies vragen?

Zorg er dus voor dat je precies weet hoeveel geld je nodig hebt en maak samen een plan om jouw doel te bereiken!

Wil jij ook veel geld verdienen op internet?

Met slechts een uurtje per dag kun je duizenden euro’s extra per maand verdienen!

KLIK HIER voor meer informatie over deze unieke mogelijkheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *