Rijk worden met vastgoed

Rijk worden met vastgoed is iets waar de ‘normale mens’ niet eens over nadenkt. Je bent toch naar school gegaan met de reden om later een goede baan te bemachtigen en een goed salaris te ontvangen? De meeste mensen volgen dit levenspad en voor velen geeft dit genoeg voldoening.

Je leven lang (hard) werken heeft echter vele nadelen. Je ruilt het grootste gedeelte van je tijd in voor geld en je mag netjes de helft naar de belasting brengen. Hoe meer je verdient, hoe meer belasting je moet betalen.

Wil jij je leven lang de helft van je zuur verdiende geld afdragen aan de schatkist of wil je bakken met geld verdienen en weinig belasting betalen? Als je vastgoed bezit, voorzie je in de behoefte van huisvesting en dit wordt toegejuicht door de overheid door middel van belastingvoordelen.


Rijk worden met vastgoed

Om rijk te worden met vastgoed, zul je veel kennis moeten opdoen over deze manier van investeren. Zorg dat je de regels en wetten van binnen en buiten kent, zodat je nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

Volg cursussen over vastgoed, belastingen, verzekeringen en wetten zodat je de spelregels goed kent voordat je in het diepe duikt! Iedereen weet dat, als je het op de juiste manier aanpakt, je stinkend rijk kunt worden van vastgoed.

Weet dus precies waar je mee bezig bent en neem geen overhaaste beslissingen als het gaat om de aankoop van een object.

Het is eigenlijk net als het spel monopoly, maar dan in het echte leven.

Verhuren of verkopen?

Als je er helemaal klaar voor bent om een object aan te schaffen, is het natuurlijk de vraag wat je ermee wilt gaan doen. Wil je het zo snel mogelijk en met zoveel mogelijk winst weer verkopen of beslis je om het te gaan verhuren?

rijk worden met vastgoed deal

Het nadeel van verkopen is dat de marktwaarde ongeveer hetzelfde is, je kunt niet verwachten dat een maand later de waarde opeens verdubbeld is. Je kunt dus alleen snel verkopen als je jouw project supergoedkoop hebt kunnen aankopen.

De winst van vastgoed zit niet in de verkoop, maar in de aankoop!

Verhuren

Verwacht je dat jouw aankoop de komende jaren flink in waarde zal stijgen? Dan is het verstandig om het zolang te verhuren, maar houdt rekening met het volgende:

  • onderhoud
  • belastingen en wetten
  • leegstand
  • lastige of niet betalende huurders

Iedereen weet dat jij als eigenaar verantwoordelijk bent voor het onderhoud. Zijn er problemen met bijvoorbeeld lekkage, dan draai jij voor de kosten op. Houdt hier dus rekening mee bij het bepalen van de huurprijs

Kijk op belastingdienst.nl voor de belastingen die je eventueel moet afdragen. Als je een hypotheek hebt op je pand, is dit in de meeste gevallen gunstig ten aanzien van belastingen.

Leegstand van je vastgoed is zeker een punt waar je rekening mee moet houden. Op dat moment is het natuurlijk geen bron van inkomsten meer en kost het je alleen geld. Heb je hier geen rekening mee gehouden? Dan kun je hier in korte tijd veel geld mee verliezen.

Lastige huurders en niet betalende of te laat betalende huurders kunnen voor veel problemen zorgen. Zorg er dus voor dat je een goed huurcontract hebt opgesteld en dat je de (juridische) middelen hebt om hier iets aan te doen.

Verkopen

Ben je een echte expert op huizengebied, dan kun je na goed zoeken een pand op de kop tikken en snel weer doorverkopen met een dikke winst. Je moet de kansen zien, waar anderen overheen kijken en actie ondernemen.

villa

Bijvoorbeeld een huis wat op instorten staat en iedereen links laat liggen, kan best een goudmijntje zijn. Misschien zit er wel zoveel grond bij, dat je het kunt opsplitsen en apart verkopen.

Kortom verkopen kan zeer lucratief zijn als je weet waar je mee bezig bent.

Cashflow

Het gaat om een goede cashflow als je vastgoed aanschaft. Het is de kunst om te zorgen dat cash in jou broekzak terecht komt. Stel je koopt een leuke tussenwoning en betaalt hiervoor €500 per maand aan de bank aan rente en aflossing.

Je hebt berekend dat je gemiddeld €200 per maand aan extra kosten maakt als je het verhuurt en besluit dit huis te verhuren voor €800. Dit wil dus zeggen dat je een netto cashflow hebt van €100, wat elke maand op jou rekening wordt bijgeschreven.

Het kost jou dus niets en je krijgt €100 toe elke maand. Je kunt je eigen voorstellen wat er gebeurt als je steeds meer of duurder vastgoed aanschaft en verhuurd. Als je het goed aanpakt, is dit de manier om rijk te worden met vastgoed!

Ben je de lage spaarrente op de bank zat? Beleg in vastgoed. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van beleggingspanden.nl en ontvang gratis info over beleggingspanden rechtstreeks in je inbox!

Doe goed onderzoek

Je kunt nog zo slim zijn, maar als je blind voor het eerste huis gaat wat je tegen komt, kun je weleens bedrogen uitkomen. Onderzoek goed wat de prijzen zijn in de buurt waar je wilt kopen. Kijk of er groei zit of dat de huizen juist minder waard worden.

Een goede tip is om eerst 100 huizen te bekijken zonder te kopen. Als je echt wilt slagen in vastgoed, zul je kansen moeten zien en benutten. Als er geen potentie zit in die 100 huizen, bekijk je er nog 100. Net zolang tot je “de ware” tegenkomt.

Zoals eerder gezegt is een goede basis goud waard. Volg cursussen en seminars over vastgoed en belastingen. Weet waarover je praat en waar je op moet letten bij de aanschaf, verhuur of verkoop van vastgoed.

financiële intelligentie

Robert T. Kiyosaki, schrijver van “Rijke pa, Arme pa“, geeft in zijn boek  aan dat iedereen zichzelf financieel zou moeten ontwikkelen.  Op school wordt je alleen geleerd om een brave arbeider te worden die netjes zijn belasting betaald. En het “mooie” is dat het er al vanaf is voordat het op je rekening verschijnt!

Heb je een goede baan met een dik salaris, betaal je ook de hoofdprijs aan belasting. Zorg je echter voor meerdere bronnen van inkomsten (assets), dan zul je pas echt rijk worden en betaal je stukken minder belasting.

Rijk worden met vastgoed is dus een manier om een extra bron van inkomsten te genereren.

Bordspel cashflow 101

Via zijn bedrijf The Rich Dad Company, wil Robert mensen financieel intelligenter maken. Via het bordspel Cashflow 101, leer je spelenderwijs hoe je uit de ratrace ontsnapt en rijk en succesvol kunt worden met vastgoed en andere slimme investeringen.

Robert en zijn vrouw Kim hebben duizenden panden in hun bezit en verdienen hier miljoenen per jaar mee.

Het spel is misschien duur, maar voor dat geld kun je echt geen persoonlijke ontwikkelings cursus betalen. Het is aangetoond dat het spel jou financiële intelligentie flink verhoogd, veel beter dan een boek of seminar dat zou kunnen. Je leert hoe je ook in real-life aan de ratrace kunt ontsnappen. Het spel is tot nu toe alleen verkrijgbaar in het engels, maar voor de meeste mensen is dit tegenwoordig geen probleem.

Robert Kiyosaki is een zeer succesvol zakenman met meerdere grote bedrijven en investeringen over de hele wereld. Zoek hem eens op youtube en ervaar hoe ook jij je financiële intelligentie op een hoger plan kunt brengen.

OPM

OPM oftewel other people’s money wilt zeggen dat je gebruik maakt van geld van andere mensen. Er zijn zoveel mensen die hun overschot aan geld ergens in willen investeren. Wil je zelf geen geld inbrengen? Dan kun je dit doen door een hypotheek te nemen, maar je kunt ook investeerders aantrekken.

Ben je heel goed in kansen zien op de huizenmarkt, dan kun je een investeerder over de streep trekken. Op deze manier vindt en sluit je de deal en ontvang je hiervoor een vergoeding als tussenpersoon.

Aanrader of niet?

Alles bij elkaar gezien is de stap om met vastgoed te beginnen best groot. Als je hier echter goed voorbereid aan begint, zul je zien dat het een goede manier is om meerdere bronnen van inkomsten te realiseren. Het leven wordt dan steeds makkelijker. Natuurlijk zul je af en toe verliezen, maar van fouten leer je alleen maar en uiteindelijk zal ook jij rijk kunnen worden met vastgoed!

Gratis Tips & Tricks van Succesvol-Leven.nl

Schrijf je in en leer hoe ook Jij Rijk en Succesvol kunt worden!

Klik voor meer informatie over rijkdom en succes rechtstreeks in je mailbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *