Dé website voor iedereen die rijk en succesvol wil worden

Rijk worden voor beginners

Denk jij ook weleens dat je alleen rijk en succesvol kunt worden als je zo geboren bent of als je een bijzonder talent hebt? Dat zoiets niet voor jou weggelegd is?

Elke dag naar je werk en aan het einde van de maand hou je nog niets over! In “Rijk worden voor beginners,” wil ik je laten zien dat iedereen rijk kan worden. Lees verder en ontdek hoe jij ook rijk en succesvol kunt worden!

Inhoudsopgave

De juiste mindset

Als je rijk wilt worden, zul je het tussen je oren goed voor elkaar moeten hebben. Rijke en succesvolle mensen denken anders dan het “gewone” volk. Veruit de meeste vermogende mensen staan vroeger op, lezen boeken waarmee ze vooruit kunnen komen in het leven en hebben het vertrouwen en doorzettingsvermogen om hun doel te halen.

rijk worden voor beginners

Je moet je comfortabel voelen als het om geld gaat en niet nadenken over hoe weinig geld je hebt. Zorg dus voor een geldbewuste mindset door dankbaar te zijn met wat je hebt en jezelf niet druk te maken over de dingen die je mist! 

Om als beginner rijk te worden moet je dus een positieve mindset ontwikkelen die jou geestelijk op de goede weg helpt. Alles begint met de juiste gedachtengang en als je dat voor elkaar hebt, ben je al een heel eind op weg.

Rijk worden door minder uit te geven

De meeste mensen hebben de neiging om hun levensstandaard te verhogen als ze meer gaan verdienen, maar als je rijk wilt worden, is dit (nog) niet de oplossing. Het is immers de bedoeling dat je zoveel overhoudt, dat je daarvan uiteindelijk rijk kunt worden.

Kijk eens met een kritische blik naar je uitgaven. Ga nu niet gelijk extreem bezuinigen, want je levensstandaard verlagen is ook weer niet de bedoeling. Kijk bijvoorbeeld eens naar je energierekening, je verzekeringen, het abonnement bij je kabelmaatschappij. Hier kun je al gauw enkele tientjes op besparen, zonder dat je er (veel) op achteruit gaat. Check deze ultieme bespaartips en ga ermee aan de slag!

Maak nu een overzicht voor jezelf van alle inkomsten en uitgaven, zodat je een helder zicht krijgt wat er in en wat eruit gaat elke maand. Aan de hand daarvan kun je bepalen hoeveel geld je kunt pinnen en hoeveel je kunt sparen.

Discipline

Het vereist natuurlijk wel een bepaalde mate van discipline om je eigen te houden aan jouw plan. Het is ook zo makkelijk om in een winkel je pinpas te trekken, we denken hier nauwelijks bij na.

pin automaat

Als je aan het einde van de maand echter terug gaat kijken, zie je veel extra kosten door dit soort uitgaven. Daarom is het handig om bijvoorbeeld begin van de maand 1 x een bedrag te pinnen en dit te gebruiken om alles van te betalen. Op = op dus zorg ervoor dat je weet hoeveel je nodig hebt.

Rijk worden door meer inkomsten

Bij rijk worden voor beginners denk je als eerste aan meer verdienen. Maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je al veel bereiken als je kritisch naar je uitgaven kijkt. Probleem blijft natuurlijk dat het ergens ophoudt met beknibbelen op je uitgaven.

Als je je zaakjes goed voor elkaar hebt qua uitgaven, kun je de focus gaan leggen op je inkomsten.

Meer salaris

Het eerste waar je aan denkt is natuulijk je salaris. Kijk of je hier een positieve draai aan kunt geven. Zorg dat je zeer goed wordt in het werk dat je doet want dat staat in verhouding met de beloning die je ervoor krijgt. Bedenk manieren waardoor je meer kunt gaan verdienen. Begin bijvoorbeeld wat eerder of doe wat extra taken erbij.

Het is niet altijd mogelijk om meer te gaan verdienen, maar als je het niet probeert, heb je sowieso niets!

Meerdere bronnen van inkomsten

Rijke en succesvolle mensen hebben met elkaar gemeen dat ze meerdere bronnen van inkomsten hebben. Vaak stroomt het geld dag en nacht naar hun bankrekening vanuit zoveel mogelijk richtingen. Zoals Bob Proctor zegt:

“Het vereist meerdere bronnen van inkomsten om financieel onafhankelijk te worden” – Bob Proctor

Tegenwoordig is dit niet meer zo moeilijk om te realiseren. Via het internet kun je over de hele wereld mensen bereiken die jou dienst of product kunnen afnemen. Je kunt dus op allerlei manieren extra geld verdienen via internet.

Affiliate Marketing Revolutie

Een super voorbeeld van een extra bron van inkomsten is affiliate marketing. Het werkt heel simpel. Je promoot een product of dienst en als een bezoeker van jouw website of social media pagina op een speciale affiliatelink klikt en tot aankoop overgaat, ontvang je hiervoor een vergoeding.

internet succes gids

Zorg je voor honderden bezoekers per dag, dan kun je hier een aardig centje mee bijverdienen. Natuurlijk koopt maar een klein percentage van je bezoekers iets. Maar stel dat 1% iets via jou koopt, dan heb je maar 100 bezoekers per dag nodig om elke dag geld te verdienen. Met 1000 bezoekers haal je dan 10 verkopen. Het is dus geen moeilijk rekensommetje als je bijvoorbeeld €10 per verkoop ontvangt.

Het mooie is dat je ook geld verdient als je ligt te slapen. Letterlijk slapend rijk worden is dus zeker mogelijk! Klik hier voor de uitgebreidde review inclusief 2 exclusieve bonussen!

Spaargeld

Het is natuurlijk een heerlijk gevoel als je bankrekening wordt gevuld vanuit meerdere bronnen. Maar in plaats van alles lekker uit te geven, moet je hier verstandig mee omgaan. De simpelste manier om steeds rijker te worden, is om 10% van je loon naar je spaarrekening door te sluisen.

Heel veel mensen wachten tot het einde van de maand om te sparen. Ze kijken dan hoeveel ze overhouden nadat alles en iedereen betaald is. Het is echter verstandig om dit direct nadat je je salaris hebt ontvangen te doen. Betaal dus eerst jezelf en dan pas de rest.

Een buffer voor onverwachte uitgaven

Bepaal, bijvoorbeeld via nibud.nl, hoe groot je reservepotje moet zijn voor onverwachte uitgaven. Zorg ervoor dat dit je eerste spaardoel is. Als je genoeg geld hebt om noodsituaties te kunnen ‘overleven,’ voelt dit een stuk comfortabeler dan wanneer je gelijk weer schulden moet maken als de koelkast ermee ophoudt!

Als jouw buffer gevuld is, ga je kijken naar lucratieve manieren om een gedeelte van jou maandelijkse overschot te investeren. Het enige advies wat ik hierin kan geven, is dat je een financieel professional zoekt die jou precies kan uitleggen waar jou geld het beste en veiligste tot zijn recht komt.

Wil je een handige tool gebruiken om jouw financiën op orde te brengen op een leuke (dus niet oersaaie) manier? Dan is het boek/spel Jan Modaal’s Money Game de oplossing!

Je financiën op orde met Jan Modaal’s Money Game

Dit boek/spel leert jou op een leuke manier en met slechts 5 minuten per maand hoe je inzicht krijgt in je financiën. Als je rijk wilt worden, zul je precies moeten weten waar jouw geld blijft en hoeveel er binnen komt. €47 lijkt misschien wat veel voor dit boek, maar de meeste mensen verdienen dit de eerste maand al terug.

Had ik dit boek 20 jaar geleden gehad, dan was ik nu zeker financieel onafhankelijk geweest, maar het is gelukkig nooit te laat om ermee aan de slag te gaan. Kijk even op de website van Jan Modaal of deze oplossing voor jouw financiële administratie bij je past!

Rijk worden voor beginners, stap voor stap

Kort samengevat komt het dus hierop neer als je rijk wilt worden:

  • Zorg voor een goede mindset en voel je comfortabel als het om geld gaat.
  • Reduceer onnodige uitgaven.
  • Neem jou salaris onder de loep, kun je meer gaan verdienen?
  • Ga werken aan meerdere bronnen van inkomsten
  • Leg een buffer aan en zoek manieren om je spaargeld te vermenigvuldigen

Als je deze punten onder de knie hebt (met behulp van Jan Modaal’s Money Game), is het mooi om te zien dat je steeds rijker wordt. Nu doorgaan totdat je het punt bereikt dat er meer geld binnenstroomt, dan dat je op kunt maken. Iedereen kan rijk worden, ook jij als beginner! 

succesvol leven

Gratis Tips & Tricks van Succesvol-Leven.nl

Schrijf je in en leer hoe jij ook Rijk en Succesvol kunt worden!

  • Ontvang tips om extra geld te verdienen.
  • Of om juist te besparen.
  • Aanbiedingen waarmee je financieel vrij kunt worden.
  • Toch niets voor jou? Uitschrijven is een fluitje van een cent.
Klik voor meer informatie over rijkdom en succes rechtstreeks in je mailbox

Lees verder: