Rijk worden voor beginners - Iedereen kan rijk worden met deze tips
Succesvol leven.nl - Dé website voor een succesvol leven
Online geld verdienen 17 januari 2019
mm
Wim 2 Comments

Rijk worden voor beginners zegt het eigenlijk al. In dit artikel wil ik je basistips geven om te leven zoals je wilt en daarbij nog geld over te houden ook. Als je de juiste stappen volgt, kan iedereen dit bereiken. Ook jij!!!!

Wil je ook een beter en mooier leven of ben je het zat om maar net rond te komen? Ontvang direct een email met gratis tips van succesvol-leven.nl om elke maand geld over te houden.

JA! Kom maar op met die gratis tips voor een rijker leven

rijk worden voor beginnersDenk jij ook weleens dat je alleen rijk en succesvol kunt worden als je zo geboren bent of als je een bijzonder talent hebt? Dat zoiets niet voor jou weggelegd is? Elke dag naar je werk en aan het einde van de maand hou je nog niets over! In “Rijk worden voor beginners,” wil ik je laten zien dat iedereen rijk kan worden.

De juiste mindset

Als je rijk wilt worden, zul je het tussen je oren goed voor elkaar moeten hebben. Rijke en succesvolle mensen denken anders dan het “gewone” volk. Veruit de meeste vermogende mensen staan vroeger op, lezen boeken waarmee ze vooruit kunnen komen in het leven en hebben het vertrouwen en doorzettingsvermogen om hun doel te halen.

Je moet je comfortabel voelen als het om geld gaat en niet nadenken over hoe weinig geld je hebt. Zorg dus voor een geldbewuste mindset door dankbaar te zijn met wat je hebt en je eigen niet druk te maken over de dingen die je mist! 

Om als beginner rijk te worden moet je dus een positieve mindset ontwikkelen die jou geestelijk op de goede weg helpt. Alles begint met de juiste gedachtengang en als je dat voor elkaar hebt, ben je al een heel eind op weg.

Rijk worden door minder uit te geven

De meeste mensen hebben de neiging om hun levensstandaard te verhogen als ze meer gaan verdienen, maar als je rijk wilt worden, is dit (nog) niet de oplossing. Het is immers de bedoeling dat je zoveel overhoudt, dat je daarvan uiteindelijk rijk kunt worden.

Kijk eens met een kritische blik naar je uitgaven. Ga nu niet gelijk extreem bezuinigen, want je levensstandaard verlagen is ook weer niet de bedoeling. Kijk bijvoorbeeld eens naar je energierekening, je verzekeringen, het abonnement bij je kabelmaatschappij. Hier kun je al gauw enkele tientjes op besparen, zonder dat je er (veel) op achteruit gaat. Check deze ultieme bespaartips en ga ermee aan de slag!

Maak nu een overzicht voor jezelf van alle inkomsten en uitgaven, zodat je een helder zicht krijgt wat er in en wat eruit gaat elke maand. Aan de hand daarvan kun je bepalen hoeveel geld je kunt pinnen en hoeveel je kunt sparen.

Discipline

Het vereist natuurlijk wel een bepaalde mate van discipline om je eigen te houden aan jou plan. Het is ook zo makkelijk om in een winkel je pinpas te trekken, we denken hier nauwelijks bij na.

pin automaat

Als je aan het einde van de maand echter terug gaat kijken, zie je veel extra kosten door dit soort uitgaven. Daarom is het handig om bijvoorbeeld begin van de maand 1 x een bedrag te pinnen en dit te gebruiken om alles van te betalen. Op = op dus zorg ervoor dat je weet hoeveel je nodig hebt.

Rijk worden door meer inkomsten

Bij rijk worden voor beginners denk je als eerste aan meer verdienen. Maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je al veel bereiken als je kritisch naar je uitgaven kijkt. Probleem blijft natuurlijk dat het ergens ophoudt met beknibbelen op je uitgaven.

Als je je zaakjes goed voor elkaar hebt qua uitgaven, kun je de focus gaan leggen op je inkomsten.

Meer salaris

Het eerste waar je aan denkt is natuulijk je salaris. Kijk of je hier een positieve draai aan kunt geven. Zorg dat je zeer goed wordt in het werk dat je doet want dat staat in verhouding met de beloning die je ervoor krijgt. Bedenkt manieren waardoor je meer kunt gaan verdienen. Begin bijvoorbeeld wat eerder of doe wat extra taken erbij.

Het is niet altijd mogelijk om meer te gaan verdienen, maar als je het niet probeert, heb je sowieso niets!

Meerdere bronnen van inkomsten

Rijke en succesvolle mensen hebben met elkaar gemeen dat ze meerdere bronnen van inkomsten hebben. Vaak stroomt het geld dag en nacht naar hun bankrekening vanuit zoveel mogelijk richtingen. Zoals Bob Proctor zegt:

Het vereist meerdere bronnen van inkomsten om financieel onafhankelijk te worden

Tegenwoordig is dit niet meer zo moeilijk om te realiseren. Via het internet kun je over de hele wereld mensen bereiken die jou dienst of product kunnen afnemen. Je kunt dus op allerlei manieren extra geld verdienen via internet.

Affiliate Marketing Revolutie

internet succes gidsEen voorbeeld van een extra bron van inkomsten is affiliate marketing. Het werkt heel simpel. Je promoot een product of dienst en als een bezoeker van jou website of social media pagina op jou link klikt en tot aankoop overgaat, ontvang je hiervoor een vergoeding.

Zorg je voor honderden bezoekers per dag, dan kun je hier een aardig centje mee bijverdienen. Natuurlijk koopt maar een klein percentage van je bezoekers iets. Maar stel dat 1% iets via jou koopt, dan heb je maar 100 bezoekers per dag nodig om te verdienen. Met 1000 bezoekers haal je dan 10 verkopen. Het is dus geen moeilijk rekensommetje als je bijvoorbeeld €10 per verkoop ontvangt. Wil je meer informatie over deze mooie kans op een extra maansalaris, kijk dan eens bij “Wat is affiliate marketing?

Spaargeld

Het is natuurlijk een heerlijk gevoel als je bankrekening wordt gevuld vanuit meerdere bronnen. Maar in plaats van alles lekker uit te geven, moet je hier verstandig mee omgaan. De simpelste manier om steeds rijker te worden, is om 10% van je loon naar je spaarrekening door te sluisen.

Heel veel mensen wachten tot het einde van de maand om te sparen. Ze kijken dan hoeveel ze overhouden nadat alles en iedereen betaald is. Het is echter verstandig om dit direct nadat je je salaris hebt ontvangen te doen. Betaal dus eerst jezelf en dan pas de rest.

Buffer

Bepaal, bijvoorbeeld via nibud.nl, hoe groot jou reservepotje moet zijn voor onverwachte uitgaven. Zorg ervoor dat dit jou eerste spaardoel is. Als je genoeg geld hebt, om noodsituaties te kunnen ‘overleven,’ voelt dit een stuk comfortabeler dan wanneer je gelijk weer schulden moet maken als de koelkast ermee ophoudt!

Als jou buffer gevuld is, ga je kijken naar lucratieve manieren om een gedeelte van jou maandelijkse overschot te investeren. Het enige advies wat ik hierin kan geven, is dat je een financieel professional zoekt die jou precies kan uitleggen waar jou geld het beste en veiligste tot zijn recht komt.

Rijk worden voor beginners, stap voor stap

Kort samengevat komt het dus hierop neer als je rijk wilt worden:

 • Zorg voor een goede mindset en voel je comfortabel als het om geld gaat.
 • Reduceer onnodige uitgaven.
 • Neem jou salaris onder de loep, kun je meer gaan verdienen?
 • Ga werken aan meerdere bronnen van inkomsten
 • Leg een buffer aan en zoek manieren om je spaargeld te vermenigvuldigen

Als je deze punten onder de knie hebt, is het mooi om te zien dat je steeds rijker wordt. Nu door gaan totdat je het punt bereikt dat er meer geld binnenstroomt, dan dat je op kunt maken. Iedereen kan rijk worden, ook voor jou als beginner! Kijk ook eens bij “Welvaartsbewustzijn, tips voor de juiste mindset” en “Rijk worden met affiliate marketing

Altijd al je geld willen verdienen met je eigen website? Leer dan alles over affiliate marketing met de AMR! Meer dan 6400 mensen zijn je al voorgegaan!

Ja! geef mij hier eerst meer info over!

 

2 reacties op “Rijk worden voor beginners

 1. Door Jens Straet

  Win, misschien moet je eens wat meer gaan uploaden. Goed artikel trouwens!

  1. mm
   Door Wim

   Ga ik zeker doen Jens, bedankt voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.