Rijk worden zonder opleiding - Waarom je niet geleerd hoeft te zijn!
Succesvol leven.nl - Dé website voor een succesvol leven
Tips 6 maart 2019
mm
Wim Geen reacties

Rijk worden zonder opleiding lijkt voor de meeste mensen onmogelijk, maar de geschiedenis laat zien dat er veel ‘domme’ mensen multimiljonair zijn geworden. Zij komen op andere manieren aan de kennis die ze nodig hebben om rijk te worden. Daar is geen opleiding voor nodig!

Zou het niet mooi zijn als iedereen rijk kan worden zonder opleiding? Je zult misschien denken dat dit een sprookje is en dat zoiets voor jou niet weggelegd is? Jij weet immers dat je een goede opleiding moet volgen om later succesvol en rijk te worden!

In dit artikel laat ik je zien dat je zeker rijk kunt worden zonder opleiding.

Wil je ook een beter en mooier leven of ben je het zat om maar net rond te komen? Ontvang direct een email met gratis tips van succesvol-leven.nl om elke maand geld over te houden.

JA! Kom maar op met die gratis tips voor een rijker leven

Het schoolsysteem

rijk worden zonder opleidingVele mensen zullen het erover eens zijn dat het systeem wat ze op school hanteren, gedateerd is. Er wordt je vooral geleerd om een boekje uit je hoofd te leren. Krijg je een toets, dan gaat het erom dat je nog zoveel mogelijk weet uit dat boekje!

Ik zeg niet dat school overbodig of verkeerd is, want een goede basiskennis is nooit verkeerd, maar op school wordt je niet geleerd hoe je die kennis in de praktijk moet brengen. Er wordt je niet geleerd hoe je geld moet verdienen.

In deze moderne tijd is school echter minder belangrijk. Alle kennis die ik nodig hebt, heb ik binnen enkele minuten paraat op mijn smartphone. Maar waar is school dan goed voor? Om goede werknemers voort te brengen, die voldoende vakkennis bezitten om de baas rijk te maken en de staatskas te spekken.

De meeste ouders denken ook nog op zo’n ouderwetse manier over school. Zorg dat je goede cijfers haalt, anders krijg je later geen goede baan! Als je niet goed oplet op school, kun je later niet veel geld verdienen.

Rijk worden zonder opleiding, allang bewezen!

Rijk worden zonder goede opleiding is voor de meeste mensen dus ondenkbaar, maar het tegendeel is allang bewezen. Er zijn tal van voorbeelden te noemen uit de geschiedenis van laagopgeleidde mensen die het tot miljardair hebben geschopt.

Zo was er een meneer Ford, die niet bijzonder slim was. Hij is zelfs een keer voor de rechtbank moet verschijnen omdat hij ‘dom’ zou zijn en niet capabel genoeg om zijn imperium te leiden.

Als verweer gaf hij aan dat hij inderdaad geen antwoord wist op de geleerde vragen. Echter zei hij dat hij een hele rij telefoons op zijn bureau had staan en als hij iets wilde weten, hij alleen maar de juiste telefoon moest gebruiken.

Rijk en succesvol wordt je dus als je weet hoe je de juiste kennis moet vergaren. Je hoeft niet per definitie zelf professor te zijn. Met het juiste team aan je zijde, heb je alle kennis die je nodig hebt.

Een groot deel van de meest rijke en succesvolle mensen in deze wereld heeft geen goede opleiding genoten. Zij weten dat je andere vaardigheden moet bezitten om successen te behalen.

Rijk worden met je ‘normale’ baan

Het betekent natuurlijk niet dat als je voor een baas werkt, je niet rijk zou kunnen worden. Maar met alleen je salaris, ga je dat niet redden. Zoals ik in ‘rijk worden door zuinig te leven‘ al aangeef, kun je er ook voor zorgen dat je onkosten laag zijn, waardoor je meer geld overhoudt.

Als je slim met dit geld omgaat, kun je op zo’n manier ook financieel onafhankelijk worden. Het is eigenlijk heel simpel: Zorg dat er meer geld binnenkomt, als eruit gaat! Laat het geld wat je overhoudt voor je werken, zodat je meer inkomsten krijgt.

Als je meer gaat verdienen en je krijgt het voor elkaar om je onkosten niet teveel mee te laten stijgen, zul je steeds rijker worden. Bouw met je salaris een goede buffer op voor onvoorziene uitgaven. Van wat je daarna overhoudt, moet je een gedeelte gebruiken om te investeren in zaken die jou geld opleveren.

Doe je dit op een efficiënte manier, dan zul je steeds meer verdienen en dus ook weer meer kunnen investeren. Hou dit vol totdat je een extra maandsalaris naast je gewone baan verdient en je bent officieel financieel onafhankelijk!

vrij en onafhankelijk

1 of 2 verdieners

Iedere situatie is natuurlijk anders. Woon je alleen of heb je een gezin? Als je als enige van het gezin inkomen hebt, zal het lastig zijn om rijk te worden. De maatschappij is in grote mate ingericht op 2 verdieners. Dat wil niet zeggen dat je niet rond kunt komen van 1 salaris, maar veel geld zul je niet overhouden als alle onkosten eraf zijn.

Dit kan alleen als je een top salaris hebt en je uitgaven goed onder controle houdt, wat voor veel mensen toch moeilijk blijkt te zijn. Hoe weinig je ook overhoudt elke maand, je kunt altijd starten met investeren. Je vermogen zal vanzelf groeien, waardoor je maandelijkse inkomsten steeds hoger worden.

Werk je echter beide full-time dan zou je genoeg geld over moeten houden om rijk van te worden. Pas er voor op dat je niet alles uitgeeft aan mooie spullen en dure etentjes, maar vraag een financieel expert naar de mogelijkheden om je vermogen op te bouwen.

Pensioen

Spaar je al voor je pensioen of denk je dat het nog een ‘ver van je bed show’ is?

Het is verstandig om op jonge leeftijd al te beginnen met een spaarpotje voor je ‘ouwe’ dag. Hoe eerder je begint, hoe meer je later te besteden hebt. Ik heb van maar zat mensen gehoord die erachter komen dat ze na een leven lang werken opeens op een houtje moeten bijten.

Ze hebben er nooit over nagedacht om wat opzij te zetten en moeten nu rondkomen van een AOW’tje.

pensioen

Het is dus slim om elke maand iets opzij te leggen voor je pensioen, zodat je later iets extra’s hebt als je zelf niet meer in staat bent voor inkomen te zorgen. Voor de mensen die zeggen dat ze nu leven en niet over 30 jaar, want “dan zijn ze er misschien niet meer” is er weinig hoop. Als ze niet meer kunnen werken hebben ze spijt dat ze nooit iets opzij hebben gelegd.

Stel dat je je pensioen niet haalt, dan heb je ieder geval een aardig bedrag gespaard, zodat de mensen die je achterlaat er nog wat aan hebben.

Extra geld verdienen

Heb je geen geduld om rijk te worden met wat je per maand kunt sparen/investeren? Dan zul je iets anders moeten verzinnen om je inkomsten op te krikken. In ‘Slapend rijk worden‘ en ‘extra geld verdienen via internet‘ geef ik je enkele voorbeelden van hoe je extra geld kunt verdienen.

De conclusie is dat je rijk kunt worden zonder opleiding, maar niet zonder bepaalde kennis in huis te hebben. Ga je slim om met je inkomsten en uitgaven, dan is rijk worden voor iedereen een haalbaar doel. Meer kennis opdoen? Klik dan op de knop hieronder en begin gelijk!

Hulp nodig om rijk en succesvol te worden? check deze aanbiedingen en bespaartips die jou een flinke zet in de goede richting gaan geven.

Laat mij nu zien hoe ik succesvol en rijker kan worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.