Rijke pa arme pa - Hoe kun je een passief inkomen krijgen!
Succesvol leven.nl - Dé website voor een succesvol leven
Reviews 21 maart 2019
mm
Wim Geen reacties

In Rijke pa arme pa van Robert Kiyosaki leer je hoe je met geld om moet gaan en wat je zult moeten doen om financieel vrij te worden!

rijke pa arme paRobert Kiyosaki wil met zijn boek rijke pa arme pa de verschillen laten zien tussen rijke en arme mensen. Hoe komt het dat rijke mensen alleen maar rijker worden terwijl mensen uit de middenklasse dat maar niet voor elkaar krijgen?

Heb jij het idee dat je alleen maar voor de belasting en voor anderen werkt? Voordat je jouw salaris krijgt, is de belasting al met een groot gedeelte aan de haal. Daarna komt de huur of hypotheek, de energierekening, boodschappen, verzekeringen en wie wat wat allemaal nog meer.

Voor je het weet snak je alweer naar je volgende salaris, terwijl je eigenlijk al weet waar al dat geld weer naartoe gaat. De meeste mensen gaan zo door het leven. Wil jij dit ook of wil je ontsnappen aan deze ratrace? Hoe mooi zou het zijn als je naast je baan, ook nog eens een passief inkomen hebt, wat alleen maar groeit?

Wil je ook een beter en mooier leven of ben je het zat om maar net rond te komen? Ontvang direct een email met gratis tips van succesvol-leven.nl om elke maand geld over te houden.

JA! Kom maar op met die gratis tips voor een rijker leven

Robert T. Kiyosaki

Robert heeft al 19 boeken geschreven maar Rijke pa arme pa is wel de bekendste en inmiddels een best-seller in veel landen over de gehele wereld. Zijn missie is om mensen financieel te ontwikkelen, zodat ze weten hoe geld voor je kan werken.

Robert en Kim Kiyosaki hebben The rich dad company opgericht met het doel mensen te leren hoe ze financieel onafhankelijk kunnen worden. Boekhouden lijkt misschien saai, maar volgens Robert is dit een essentieel onderdeel van rijk en succesvol worden. Hij heeft, samen met Kim, bordspellen ontwikkeld zodat je je spelenderwijs financieel kunt ontwikkelen.

Rijke mensen werken niet voor geld

In rijke pa arme pa leert Robert je in verschillende lessen hoe je moet omgaan met geld en investeringen. In dit artikel zal ik enkele lessen bespreken, maar voor het hele plaatje, raad ik je aan om rijke pa arme pa zelf aan te schaffen. Dit boek geeft jou namelijk een andere kijk op het traditionele leven wat de meeste mensen leven.

Met de inzichten en inspiratie die je uit dit boek kunt halen, heb je de tools om ook rijk en succesvol te worden. Het is helemaal niet moeilijk, maar je moet er wel wat voor doen!

Wees eens eerlijk! Jij werkt toch ook voor geld, zoals de meeste mensen dat doen? Eigenlijk werk je voor angst of hebzucht. Door de angst om je rekeningen niet te kunnen betalen, zul je geld moeten verdienen.

rekeningen

Door hebzucht zul je altijd meer willen verdienen. Als je opslag hebt gehad, ben je al snel bereidt om luxere spullen te kopen. Uiteindelijk schiet je hier niet veel mee op, want je financiële positie zal nooit verbeteren als je uitgaven net zo hard mee stijgen.

Hoe doen rijke mensen dat dan?

Rijke mensen werken niet voor geld. Zij laten geld voor hun werken door te investeren in Activa. Activa wil zeggen dat ze investeren in zaken die geld opleveren.

De meeste mensen kopen een splinternieuwe auto of een groter huis als ze iets meer te besteden hebben, maar zoals hierboven reeds uitgelegd, zal deze luxe juist zorgen voor meer uitgaven. Dit soort uitgaven wordt gezien als Passiva.

Kort gezegd geven rijke mensen hun geld aan zaken die geld in het laatje brengen, terwijl de middenklasse en arme bevolking geld uitgeeft aan dingen die de portemonnee leeg trekken.

Maar nu denk je natuurlijk: “Waarom hebben rijke mensen dan een villa met ferrari op de oprit?” en het antwoord is eigenlijk heel simpel. Als de activa van rijke mensen genoeg geld oplevert om luxe te kunnen betalen, zullen ze pas die villa of sportauto aanschaffen.

Tip van Robert

De tip die Robert in dit boek geeft, is dat je je huidige baan gewoon aanhoudt, maar gaat investeren in activa. Zorg dat je alles weet over jou investeringen, zodat je geen onnodig hoge risico’s neemt.

Als jou passieve inkomen zo hoog is geworden, dat je ervan kunt leven, ben je financieel onafhankelijk! Zo simpel is het.

Je kunt natuurlijk investeren in een kant en klaar beleggingsfonds bij een verzekeraar, maar dit is wat de middenklasse ook vaak doet. Deze pakketten zijn vaak zo veilig gemaakt, dat je hier nauwelijks veel aan kunt verdienen. Het is natuurlijk wel een veiliger manier van beleggen, maar geen winnende manier.

Scholing

Robert heeft het in rijke pa arme pa vaak over school. Hij is van mening dat het schoolsysteem zwaar verouderd is. Op school wordt je gestraft als je fouten maakt, terwijl je in de zakenwereld veel kunt leren van je fouten. Door de fouten wordt je gemotiveerd om het beter te doen.

schoolbusOp school wordt je opgeleidt tot goede werknemer. Hoe beter je kunt leren, hoe meer geld je later kunt verdienen. En hoe meer je verdient, hoe meer belasting er naar de schatkist van de overheid stroomt. Je leert er helaas niet hoe je geld kunt verdienen en hoe je hier mee om moet gaan, zodat je rijk en succesvol kunt worden.

 

Manieren van geld verdienen

Rijke mensen betalen weinig belasting omdat ze niet fysiek werken voor hun geld. Er zijn 3 soorten inkomen.

  1. Arbeidsinkomen
  2. Portfolio inkomen
  3. Passief inkomen

Arbeidsinkomen is het inkomen wat je verdient door er voor te werken. Door fysiek aanwezig te zijn, creëer je dit inkomen. Op deze (ouderwetse) manier verdienen de meeste mensen hun geld.

De kunst is om dit inkomen om te zetten naar een portfolio en passief inkomen. Een portfolio inkomen is een inkomen wat je krijgt door “papieren” activa zoals aandelen, obligaties en beleggingsfondsen aan te schaffen.

Passief inkomen krijg je veelal door investeringen en onroerend goed aankopen te doen. In deze tijd is het niet moeilijk om activa aan te schaffen. Het internet staat bol van de mogelijkheden, maar pas wel op waar je in investeert. Kijk eens bij “slapend rijk worden” of “extra geld verdienen via internet“voor enkele voorbeelden van extra inkomen.

Roberts succesverhaal

In rijke pa arme pa worden regelmatig voorbeelden gegeven van buitenkansjes die Robert of een kennis van hem heeft gegrepen. Toen de huizenmarkt in een dip zat, kocht Robert een huis wat $75.000 waard was van een curator voor slechts $20.000. Robert blij en de curator ook blij dat hij ervan af was.

onroerend goed

Hij leende voor 90 dagen van een vriend $2000 tegen 10% rente om de curator aan te betalen. Diezelfde dag plaatste Robert een advertentie om het huis voor slechts $60.000 te verkopen. $15.000 onder de marktwaarde. De telefoon stond roodgloeiend. Hij vroeg een aanbetaling van $2500 waarmee hij zijn kennis terugbetaalde en $300 in eigen zak stopte. Hij had in 5 uur werk $40.000 belastingvrij verdiend, zonder er zelf maar $1 in te steken.

Hoe het begon

Robert en zijn vriend Mike zijn  op 9 jarige leeftijd begonnen met het trainen van hun financiële IQ. Ze waren niet uitgenodigd voor een feestje omdat ze arm waren. De vader van Robert merkte op dat ze dan maar geld moesten gaan maken.

Ze namen het een beetje te letterlijk en gingen valse kwartjes maken van loden tandpasta tubes. Dit was natuurlijk niet de goede manier en ze kwamen bij “rijke pa” terecht, de vader van Mike. Ze gingen elke zaterdag voor hem werken en verdienden 10 cent per uur. Robert kocht daar stripboeken van. Rijke pa wilde hun een les leren en liet ze voor niets werken. Op deze manier werden ze gemotiveerd om zelf na te denken.

Ze kwamen op het briljante idee om oude stripboeken van de winkel op te halen en er een soort bibliotheek van te maken. Na school konden kinderen langskomen en voor een klein bedrag, de hele middag stripboeken lezen.

Als je één kans ziet, zul je ze de rest van je leven zien!

Eindoordeel

Rijke pa arme pa is een boek wat jou net dat zetje in de goede richting kan geven. Ontwikkel je financiële IQ zodat ook jij passief inkomen kunt ontvangen en wordt hierdoor financieel onafhankelijk!

Klik hier om het zelf te ervaren!

Het idee is zo simpel uitgelegd, dat je je verbaasd waarom zo weinig mensen dit doen. Ze brengen liever al hun centen naar de belasting en op het einde van hun leven, kijken ze vol spijt terug  terwijl ze rond moeten komen van een AOW’tje.

Dit boek en andere inspirerende boeken vind je bij “lees je succesvol” of check Robert’s bordspel Cashflow 101.

Meer informatie over Robert’s bordspel en vastgoed kun je vinden in mijn artikel ‘rijk worden met vastgoed

Hulp nodig om rijk en succesvol te worden? check deze aanbiedingen en bespaartips die jou een flinke zet in de goede richting gaan geven.

Laat mij nu zien hoe ik succesvol en rijker kan worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.