DĆ© website voor iedereen die rijk en succesvol wil worden

Rijke Pa Arme Pa

Review van de wereldwijde bestseller van Robert T. Kiyosaki

Robert Kiyosaki wil met zijn boek rijke pa arme pa de verschillen laten zien tussen rijke en arme mensen. Hoe komt het dat rijke mensen alleen maar rijker worden terwijl de rest elk dubbeltje om moet draaien?

Wil jij ook ontsnappen aan de ratrace? Dan is rijke pa arme pa een boek wat je gelezen moet hebben. Lees deze review en zie hoe dit boek jou verder kan helpen!

RIJKE PA ARME PA
RIJKE PA ARME PA

Beoordeling door Wim van der Kruijk,

21 mrt 2019
5

RIJKE PA ARME PA leert jou precies het verschil tussen rijke en arme mensen. Denk ook als een welvarend persoon en kom nooit meer geld tekort.

Deze wereldwijde bestseller is Ć©Ć©n van mijn meest waardevolle boeken en ik heb hem al meerdere malen gelezen. De 5 sterren is hij meer dan waard!

Inhoudsopgave

Robert T. Kiyosaki

Robert heeft al 19 boeken geschreven, maar Rijke pa Arme pa is wel de bekendste en inmiddels een best-seller in veel landen over de hele wereld. Zijn missie is om mensen financieel te ontwikkelen, zodat ze weten hoe geld voor je kan werken.

Robert en Kim Kiyosaki hebben The rich dad company opgericht met het doel mensen te leren hoe ze financieel onafhankelijk kunnen worden. Boekhouden lijkt misschien saai, maar volgens Robert is dit een essentieel onderdeel van rijk en succesvol worden. Hij heeft, samen met Kim, het bordspel Cashflow 101 (engelstalig) ontwikkeld zodat je je spelenderwijs financieel kunt ontwikkelen.

Rijke mensen werken niet voor geld!

In rijke pa arme pa leert Robert je in verschillende lessen hoe je moet omgaan met geld en investeringen. In dit artikel zal ik enkele lessen bespreken, maar voor het hele plaatje, raad ik je aan om rijke pa arme pa zelf aan te schaffen. Dit boek geeft jou namelijk een andere kijk op het traditionele leven wat de meeste mensen leven.

Met de inzichten en inspiratie die je uit dit boek kunt halen, heb je de tools om ook rijk en succesvol te worden. Het is helemaal niet moeilijk, maar je moet er wel wat voor doen!

Wees eens eerlijk! Jij werkt toch ook voor geld, zoals de meeste mensen dat doen? Eigenlijk werk je voor angst of hebzucht. Door de angst om je rekeningen niet te kunnen betalen, zul je geld moeten verdienen.

rekeningen

Door hebzucht zul je altijd meer willen verdienen. Als je opslag hebt gehad, ben je al snel geneigt om luxere spullen te kopen. Uiteindelijk schiet je hier niet veel mee op, want je financiƫle positie zal nooit verbeteren als je uitgaven net zo hard mee stijgen.

Hoe doen rijke mensen dat dan?

Rijke mensen werken niet voor geld. Zij laten geld voor hun werken door te investeren in Activa. Activa wil zeggen dat ze investeren in zaken die geld opleveren.

De meeste mensen kopen een splinternieuwe auto of een groter huis als ze iets meer te besteden hebben, maar zoals hierboven reeds uitgelegd, zal deze luxe juist zorgen voor meer uitgaven. Dit soort uitgaven wordt gezien als Passiva.

Kort gezegd geven rijke mensen hun geld aan zaken die geld in het laatje brengen, terwijl de middenklasse en arme bevolking geld uitgeeft aan dingen die de portemonnee leeg trekken.

Maar nu denk je natuurlijk: “Waarom hebben rijke mensen dan een villa met ferrari op de oprit?” en het antwoord is eigenlijk heel simpel. Als de activa van rijke mensen genoeg geld oplevert om luxe te kunnen betalen, zullen ze pas die villa of sportauto aanschaffen.

Tip uit Robert’s boek rijke pa arme pa

De tip die Robert in dit boek geeft, is dat je je huidige baan gewoon aanhoudt, maar gaat investeren in activa. Zorg dat je alles weet over jouw investeringen, zodat je geen onnodig hoge risico’s neemt.

Als jouw passieve inkomen zo hoog is geworden, dat je ervan kunt leven, ben je financieel onafhankelijk! Zo simpel is het.

Je kunt natuurlijk investeren in een kant en klaar beleggingsfonds bij een verzekeraar, maar dit is wat de middenklasse ook vaak doet. Deze pakketten zijn vaak zo veilig gemaakt, dat je hier nauwelijks wat aan kunt verdienen. Slecht een paar procenten per jaar. Het is natuurlijk wel een veiliger manier van beleggen, maar geen winnende manier.

Scholing

Robert heeft het in rijke pa arme pa vaak over school. Hij is van mening dat het schoolsysteem zwaar verouderd is. Op school wordt je gestraft als je fouten maakt, terwijl je in de zakenwereld veel kunt leren van je fouten. Door de fouten wordt je gemotiveerd om het beter te doen.

schoolbus

Op school wordt je opgeleidt tot goede werknemer. Hoe beter je kunt leren, hoe meer geld je later kunt verdienen. En hoe meer je verdient, hoe meer belasting er naar de schatkist van de overheid stroomt. Je leert er helaas niet hoe je geld kunt verdienen en hoe je hier mee om moet gaan, zodat je rijk en succesvol kunt worden.

3 Manieren van geld verdienen

Rijke mensen betalen weinig belasting omdat ze niet fysiek werken voor hun geld. Er zijn 3 soorten inkomen.

  1. Arbeidsinkomen
  2. Portfolio inkomen
  3. Passief inkomen

Arbeidsinkomen is het inkomen wat je verdient door er voor te werken. Door fysiek aanwezig te zijn, creƫer je dit inkomen. Op deze (ouderwetse) manier verdienen de meeste mensen hun geld.

De kunst is om dit inkomen om te zetten naar een portfolio en passief inkomen. Een portfolio inkomen is een inkomen wat je krijgt door “papieren” activa zoals aandelen, obligaties en beleggingsfondsen aan te schaffen.

Passief inkomen krijg je veelal door investeringen en/of door onroerend goed aankopen te doen. In deze tijd is het niet moeilijk om activa aan te schaffen. Het internet staat bol van de mogelijkheden, maar pas wel op waar je in investeert. Kijk eens bij “Rijk worden met Affiliate Marketing” voor een mooi voorbeeld van extra inkomen opbouwen.

Roberts succesverhaal

In rijke pa arme pa worden regelmatig voorbeelden gegeven van buitenkansjes die Robert of een kennis van hem heeft gegrepen. Robert maakt van gebruik van OPM, oftewel Other People’s Money. Hij gebruikt geld van andere mensen zodat er niets uit zijn eigen portemonnee komt!

Toen de huizenmarkt in een dip zat, kocht Robert een huis wat $75.000 waard was van een curator voor slechts $20.000. Robert blij en de curator ook blij dat hij ervan af was. Maar hoe deed Robert dat precies?

onroerend goed

Hij leende voor 90 dagen van een vriend $2000 tegen 10% rente om de curator aan te betalen. Diezelfde dag plaatste Robert een advertentie om het huis voor “slechts” $60.000 te verkopen. $15.000 onder de marktwaarde. De telefoon stond roodgloeiend. Hij vroeg een aanbetaling van $2500 waarmee hij zijn kennis terugbetaalde en $300 in eigen zak stopte. Hij had in 5 uur werk $40.000 belastingvrij verdiend, zonder er zelf maar $1 in te steken.

Hoe het begon

Robert en zijn vriend Mike zijn  op 9 jarige leeftijd begonnen met het trainen van hun financiĆ«le IQ. Ze waren niet uitgenodigd voor een feestje omdat ze arm waren. De vader van Robert merkte op dat ze dan maar geld moesten gaan maken.

Ze namen het een beetje te letterlijk en gingen valse kwartjes maken van loden tandpasta tubes. Dit was natuurlijk niet de goede manier en ze kwamen bij “rijke pa” terecht, de vader van Mike. Ze gingen elke zaterdag voor hem werken en verdienden 10 cent per uur. Robert kocht daar stripboeken van. Rijke pa wilde ze een les leren en liet ze bijna voor niets werken. Op deze manier werden ze gemotiveerd om zelf na te denken.

Ze kwamen op het briljante idee om oude stripboeken van de winkel op te halen en er een soort bibliotheek van te maken. Na school konden kinderen langskomen en voor een klein bedrag, de hele middag stripboeken lezen.

Als je Ć©Ć©n kans ziet, zul je ze de rest van je leven zien!

Robert T. Kiyosaki

Eindoordeel Rijke pa arme pa

Rijke pa arme pa is een boek wat jou net dat zetje in de goede richting geeft. Ontwikkel je financiƫle IQ zodat ook jij passief inkomen kunt opbouwen en een zorgeloze toekomst tegemoet gaat!

Het idee is zo simpel uitgelegd, dat je je verbaast waarom zo weinig mensen dit doen. Ze brengen liever al hun centen naar de belastingdienst en op het einde van hun leven, kijken ze vol spijt terug  terwijl ze rond moeten komen van een AOW’tje. Maak niet dezelfde fout en start vandaag nog!

geld maakt gelukkig, rijke pa arme pa

Robert T. Kiyosaki’s Rijke pa Arme pa

Laat je inspireren door dit wereldberoemde boek!

  • Wereldwijd al miljoenen exemplaren van verkocht
  • Bouw activa op en pluk er de rest van je leven de vruchten van
  • Nooit meer afhankelijk van een baas of AOW’tje!
Koop hem hier en laat dit boek ook jou overtuigen!

Liever beleggen in aandelen?

Zie je het niet zitten om te investeren in vastgoed? Dan is de stap om voor aandelen te kiezen wellicht een goed alternatief. Als je weet wat je doet, kun je hier steenrijk mee worden. Maar pas op, want er zijn ook veel mensen alles kwijt geraakt.

Mijn advies is altijd: Geef niet meer uit dan je bereidt bent te verliezen. Wil je kennis maken met de handel in aandelen? Download dan gratis de handleiding “30 winstgevende aandelen in 5 minuten” en ontdek of aandelen beter bij jou passen dan investeren in vastgoed!

Deel dit bericht via social media en help hiermee ook andere mensen om hun financiƫle toekomst veilig te stellen. Er is genoeg rijkdom in de wereld voor iedereen!

Lees meer reviews over rijk en succesvol worden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *