Dé website voor iedereen die rijk en succesvol wil worden

Wat is affiliate marketing?

Ontdek deze perfecte manier om extra geld te verdienen op internet

Iedereen heeft weleens gehoord over het feit dat je veel geld kunt verdienen op internet. De mogelijkheden zijn oneindig, maar met Affiliate Marketing kun je écht heel rijk worden.

In dit artikel wil ik je meer vertellen over affiliate marketing. Verderop in dit artikel laat ik je kennis maken met een uniek aanbod om zelf direct te beginnen, dus lees snel verder!

Inhoudsopgave

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het?

Affiliate marketing wil zeggen dat een product of dienst wordt gepromoot door een affiliate (partner of publisher). Deze affiliate heeft een medium zoals bijvoorbeeld een website of facebook pagina waarmee hij bezoekers kan ontvangen. Als een bezoeker op een link of banner klikt en tot aankoop overgaat op de website van de verkoper, krijgt de affiliate hiervoor een vergoeding.

Deze vergoeding kan soms wel oplopen tot 90% van het aankoopbedrag. Het gaat bij deze hoge vergoedingen dan vrijwel altijd om online producten, zoals een e-cursus, video training of e-book. Omdat er bij digitale producten eenmalige kosten worden gemaakt door de verkoper, kan hij hoge commissies uitkeren aan de affiliates. Hij hoeft het product immers maar 1 x te maken.

Heb je een website of wil je een website maken waarmee je geld kunt verdienen? Dan is affiliate marketing geknipt voor jou. Pas het toe op jou website, blijf nieuwe content schrijven en voor je het weet verdien je al een aardig centje bij.

Als je een website hebt met als onderwerp iets wat je heel erg leuk vindt, kun je dus op een leuke manier bijverdienen. Het kost ook niet veel moeite om nieuwe berichten te plaatsen als je over je passie schrijft.

Voor bedrijven is dit een ideale manier om meer verkopen te realiseren omdat ze pas een affiliate hoeven te betalen als er daadwerkelijk iets verkocht is.

Verschillende partijen

Bij affiliate marketing heb je te maken met 3 of 4 partijen. Als eerste heb je natuurlijk de verkoper die het product of de dienst aan de man wil brengen. Als deze verkoper niet rechtstreeks een affiliate programma heeft, maakt hij gebruik van een affiliate netwerk. Dit netwerk koppelt de verkoper aan de diegene die het gaat promoten. Met deze samenwerking tussen de 3 partijen heb je alleen nog een consument nodig die het product of de dienst aanschaft.

consument

De verkoper betaalt dus een gedeelte van zijn omzet aan het affiliate netwerk en aan de affiliate die de potentiële klanten naar hem doorstuurt.

Offline affiliate marketing

In de offline wereld is affiliate marketing al veel langer een feit. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de tussenpersoon bij verzekeringen. Die tussenpersoon kan een pakket voor je samenstellen bij een verzekeringsmaatschappij. Als je deze verzekering dan afsluit, krijgt de tussenpersoon hiervoor een commissie.

Het voordeel hiervan is dat de tussenpersoon bij verschillende maatschappijen kan bemiddelen en dus het beste pakket voor de consument kan samenstellen. Nadeel kan zijn dat de tussenpersoon zoveel mogelijk commissie wil verdienen, ook als de consument dan duurder uit is.

Stappenplan voor affiliates

Zoek eerst naar producten of diensten die je wilt promoten. Dit kun je rechtstreeks doen bij een bedrijf als bol.com, cool blue, amazon of ali express. Ook kun je ervoor kiezen om je in te schrijven bij een affiliate netwerk.

Affiliate netwerk

een affiliate netwerk bemiddeld tussen de verkoper en jou als affiliate of partner. Zij regelen de campagnes voor de verkoper en ze zorgen ervooor dat jij een unieke link krijgt waarmee ze kunnen zien dat de klant bij jou vandaan komt. Ook verzorgen ze alle betalingen aan de verkoper en aan de affiliate. Er zijn diverse netwerken die in Nederland actief zijn.

Daisycon is een hele grote in Nederland en buurlanden. Ze hebben veel campagnes van verschillende (bekende) bedrijven.

Paypro is voornamelijk gespecialiseerd in digitale producten. Paypro werkt supermakkelijk en is daarom 1 van mijn favoriete netwerken.

Tradetracker en Awin zijn ook zeer grote netwerken die actief zijn in Nederland en ver daarbuiten. Het is een kwestie van kijken welk netwerk het beste bij je past qua campagnes en gebruiksvriendelijkheid.

Content voorzien van affiliate links

Nu je een product of dienst hebt gevonden om te promoten, is het de bedoeling dat je op jou website of pagina content gaat maken. Deze content voorzie je van links naar het product zodat jou bezoekers hier op kunnen gaan klikken. Het is belangrijk om goede SEO teksten te schrijven, zodat je steeds meer bezoekers gaat ontvangen. Hoe meer bezoekers, hoe groter de kans dat je gaat verdienen.

Ook kun je banners plaatsen in of naast je artikel, maar zorg er wel voor dat de banner aansluit bij jou artikel of website.

Opschalen

Als je veel bezoekers ontvangt op jou website kun je ervoor kiezen om uit te breiden. Dit kun je doen door jou website nog beter of groter te maken maar je kunt er ook voor kiezen om een 2e website te maken over een heel ander onderwerp. Je kunt teksten laten schrijven zodat je zelf meer tijd overhoudt om je sites te onderhouden.

Ik wil je wel als tip meegeven dat je pas gaat opschalen als de basis goed is. Zorg dus dat je een goede website hebt, die je al aan een stabiel extra inkomen helpt, voordat je aan uitbreiding gaat denken.

Er is natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om zelf een product of dienst te gaan verkopen via een affiliate netwerk.

De voordelen van affiliate marketing.

Er zijn vele voordelen van affiliate marketing.

voorraad
 • Je hoeft niet zelf een product of dienst in te kopen of op te sturen
 • Omdat je als (anonieme) tussenpersoon werkt, hoef je je geen zorgen te maken over de klantenservice
 • Technische kennis is niet persé nodig, alles is geautomatiseerd
 • Je hoeft niet te adverteren
 • Lage opstart kosten
 • Hoe meer bezoekers, hoe meer je gaat verkopen
 • De verdiensten zijn oneindig, gewoon door gaan met iets wat werkt!

De Nadelen van affiliate marketing

 • Het kost soms veel tijd en doorzettingsvermogen voordat je (veel) gaat verdienen
 • Als een product uit de handel gaat, moet jij je teksten aanpassen
 • Het kost je veel tijd en geld als je zelf alles moet uitvogelen!

De nadelen wegen in mijn ogen niet op tegen de vele voordelen die affiliate marketing met zich meebrengt. Je zult moeten doorzetten, ook als het in het begin niet lijkt te lopen.

Zie je het niet zitten om zelf met bijvoorbeeld wordpress en de verschillende plug-ins te gaan stoeien om een website online te zetten? Dan is de onderstaande video cursus écht iets voor jou! Ik heb hem zelf ook gevolgd in 2018 en ik pluk er nog steeds de vruchten van!

Affiliate Marketing Revolutie

Via vele video’s laat Jacko Meijaard van A tot Z zien hoe je een affiliate website opstart. Ik heb zelf de videocursus gedaan en kan hem van harte aanbevelen als je geïnteresseerd bent in deze vorm van online geld verdienen.

Op een duidelijke en makkelijke manier laat Jacko je zien hoe je bij 0 begint en binnen no-time de basiskennis bezit om een winstgevende website online te zetten.

 • Stap voor stap wordt uitgelegt wat je moet doen en wat je vooral niet moet doen.
 • Als je deze e-cursus hebt gevolgd, bespaar je veel tijd en geld omdat je de meeste beginnersfouten niet meer maakt.

Vindt dus niet het wiel opnieuw uit door maandelang te stoeien met youtube filmpjes en google om dan uiteindelijk de moed maar op te geven!

Begin vandaag nog met deze cursus inclusief vele extra’s en is het toch niets voor jou? No worries, want binnen 30 dagen krijg je gewoon je geld terug, zonder gedoe!

Direct aan de slag? Hier vind je meer informatie over de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko zelf!

Bij de video lessen krijg je als bonus levenslange toegang tot het forum waar al bijna 10.000 affiliates jou bij kunnen staan bij het opstarten van jouw passieve inkomstenbron.

Liever eerst nog wat meer informatie? Neem dan eens een kijkje bij mijn review over deze online video-cursus! Heb je nog vragen over Affiliate Marketing? Stel ze gerust in een reactie onderaan dit artikel en ik geef je zo spoedig mogelijk antwoord.

succesvol leven

Gratis Tips & Tricks van Succesvol-Leven.nl

Schrijf je in en leer hoe jij ook Rijk en Succesvol kunt worden!

 • Ontvang tips om extra geld te verdienen.
 • Of om juist te besparen.
 • Aanbiedingen waarmee je financieel vrij kunt worden.
 • Toch niets voor jou? Uitschrijven is een fluitje van een cent.
Klik voor meer informatie over rijkdom en succes rechtstreeks in je mailbox

Lees verder over geld verdienen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *