Wat zou je doen met 1 miljoen? Tips om verstandig met geld om te gaan -
Succesvol leven.nl - Dé website voor een succesvol leven
Tips 6 augustus 2019
mm
Wim 2 Comments

Veel geld winnen of ervan lijkt een droom voor velen, maar wat als je opeens de jackpot wint? Wat zou je dan doen met 1 miljoen? Veel mensen weten precies hoe ze er vanaf moeten komen, maar hoe zorg je dat die berg geld voor jou gaat werken, zodat je kunt leven op jouw voorwaarden?

Wie droomt er nou niet van om opeens veel geld te hebben? Wat zou je doen als je 1 miljoen zou winnen of erven? Als je altijd moeite hebt om rond te komen of je knokt al jaren tegen die torenhoge schulden aan, zul je misschien precies weten wat je met zoveel geld zou willen doen.

Wat is echter verstandig, zodat je niet 5 jaar later met nog grotere problemen rondloopt? En ook als je niet rijk en succesvol bent, kun je deze tips toepassen zodat ook JIJ een vrijer leven tegemoet kunt zien.

Wat zou je doen met 1 miljoen?

Uitgeven! party till you drop

Je hebt opeens een bak geld en nu? Lekker feesten tot alles op is en je erachter komt dat je maandelijke lasten verdubbeld zijn? Je hebt immers geld genoeg om een abonnementje extra aan te schaffen of een lekkere dikke auto met full options te leasen.

Om maar niet te spreken over die mooie bungalow, die stiekem toch 3 x zoveel per maand kost als je oude rijtjeshuis.  Als je niet uitkijkt, zit je dieper in de put als toen je nog maar net rond kon komen.

Op de spaarrekening natuurlijk

sparenEen kleine maar gloednieuwe auto aanschaffen en de rest veilig op de bank zetten. Dit zal voor velen de juiste optie lijken, maar met de huidige rentestand zul je elk jaar geld verliezen.

Vanwege de lage rente en inflatie zal die hoop geld dus als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je zult misschien beweren dat dat misschien wel 20 jaar duurt, maar toch kun je hier echt niet de rest van je leven mee vooruit.

Alles in Nederland wordt steeds duurder, dus jouw fortuin is over 20 jaar echt niet zoveel meer waard als je nu denkt.

Investeren bij een goede kennis

Als het bekend wordt dat je een smak geld hebt bemachtigd, zul je merken dat er mensen zijn die jou precies kunnen vertellen wat je ermee moet doen.

Je zwager, de metselaar, kan jou bijvoorbeeld haarfijn uitleggen dat je aandelen Apple moet kopen, want die gaan de komende jaren door het plafond en dan ben jij binnen. Deze zogenaamde adviseurs spreken vanuit hun eigen gevoel en niet vanuit expertise.

Als je sneller van je geld af wilt, moet je dus naar zulke mensen luisteren!

Weggeven, want dat maakt je gelukkig!

Of familie of vrienden die hun zaakjes niet goed voor elkaar hebben, kloppen bij jou aan om hen te helpen.

Als je genoeg geld hebt, wordt je immers geacht om je familie bij te staan in moeilijke tijden. Maar is iedereen niet zelf verantwoordelijk om zijn of haar financiën voor elkaar te krijgen?

Het is natuurlijk een mooie gedachte om een gedeelte aan een goed doel te schenken, maar bedenk wel dat als je het geld goed investeerd, je uiteindelijk veel meer kunt schenken.

Bitcoins

bitcoinAl jouw vermogen investeren in bitcoins of andere crypto valuta, want dan kun je grote winsten behalen als je op het juiste moment weer verkoopt! Je kunt hiermee geluk hebben, maar er zijn hiermee al veel mensen het schip in gegaan.

De grote investeerders laten cryptomunten meest links liggen, omdat er geen peil op te trekken is, hoe de waarde zich ontwikkeld.

Onder je matras, want niemand is te vertrouwen.

De slechtste manier is om je geld ergens te verstoppen zodat je het niet kwijt zult raken.

Ten eerste is geld niets waard als het opgepot wordt. Oude spijkers of kranten zijn dan net zoveel waard. Geld geeft pas waarde als het wordt uitgegeven.

Ten tweede zul je in armoede leven en sterven als je bang bent om geld uit te geven. Daar komt nog bij dat een inbreker jou centjes maar al te graag meeneemt.

Wat zou je dan wel moeten doen met 1 miljoen?

Wat je wel zou moeten doen met 1 miljoen of in ieder geval met geld wat je niet direct nodig hebt, is er een goede bestemming voor vinden. Zorg dat je geld gaat zorgen voor een positieve cashflow richting je bankrekening. Dat wil dus zeggen dat jouw geld voor je aan het werk gaat.

Zorg dat je een maandelijkse geldstroom gaat ontvangen die groter is, dan wat je nodig hebt.

Dit heet passief inkomen. Het komt vanzelf je kant op gewaaid, je hoeft er niet veel voor te doen. Als je dit voor elkaar krijgt, kun je je met recht financieel onafhankelijk noemen.

Vastgoed

Je kunt vastgoed aankopen en het vervolgens duurder verkopen, maar je kunt er ook voor kiezen om het te gaan verhuren. Het voordeel hiervan is, dat je hier maandelijks inkomsten van gaat krijgen.

Bedenk wel dat je precies moet weten wat je doet. Volg dus cursussen op dit gebied zodat je alle voor- en nadelen goed tegen elkaar kunt afwegen. Wat bijvoorbeeld als je het pand niet verhuurd krijgt? Dan kost het je elke maand geld in plaats van dat het opbrengt. En hoe zit het bijvoorbeeld met belastingen?

Wil je meer te weten komen over investeren in vastgoed? check dan even Rijk worden met vastgoed voor meer tips.vastgoed

Aandelen

Beleggen in aandelen kan heel lucratief zijn, maar wat voor vastgoed geldt, geldt ook zeker voor het handelen in aandelen. Begin er absoluut niet aan als je niet precies weet wat je doet.

Je kunt natuurlijk voor de iets veiliger optie gaan bij een bank of verzekeraar. Die kunnen jou een pakket aanbieden met het minste risico. Daar komen dan wel fonds- en beheerkosten bij en de winst is niet superhoog.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is misschien iets waar je niet gelijk aan denkt, maar een goeddraaiende website, kan jou in één klap financieel onafhankelijk maken. De mogelijkheden zijn eindeloos, want je kunt inkomsten genereren van tientallen websites.

Door een website te maken (of laten maken) met content waar je bezoekers echt iets aan hebben, kun je door middel van links naar producten of diensten hier heel veel geld mee binnenhalen.

Vooral bij affiliate marketing is het verstandig om te leren van de experts die je voorgegaan zijn. Via deze videocursus van slechts enkele tientjes leer je de kneepjes van het vak van Jacko Meijaard. Via vele duidelijke video’s wordt precies uitgelegd hoe je rijk en succesvol kunt worden met je eigen website!

Jacko verdient enkele tonnen per jaar met affiliate marketing en heeft met zijn cursus en forum al meer dan 6000 mensen verder geholpen. Als je liever eerst meer informatie hebt over deze mogelijkheid om financieel onafhankelijk te worden, adviseer ik je om eens bij Rijk worden met affiliate marketing te kijken of het iets voor je is.

Ga er dus verstandig mee om

De grootste tip is eigenlijk dat je professionele hulp moet zoeken als je een groot bedrag wint. Wat zou je doen met 1 miljoen? Eerst iemand zoeken die weet hoe je ermee om moet gaan, zodat jouw geld voor je gaat werken.

Zoek iemand die veel geld heeft en kijk hoe diegene met zijn geld omgaat of lees boeken over de juiste ‘Geld Mindset‘ zodat de rest van je leven er een stuk zorgelozer uit ziet.

Wil je ook een beter en mooier leven of ben je het zat om maar net rond te komen? Ontvang direct een email met gratis tips van succesvol-leven.nl om elke maand geld over te houden.

JA! Kom maar op met die gratis tips voor een rijker leven

2 reacties op “Wat zou je doen met 1 miljoen? Tips om verstandig met geld om te gaan

 1. Door Natalie

  Het wordt steeds moeilijker om verstandig om te gaan met kapitaal. Sparen brengt inderdaad niets meer op. Investeren is voor mij hetzelfde als gokken. Ik zou zeker voor de aanschaf van onroerend goed kiezen, en dan bij voorkeur in een (hoofd)stad. Dan groeit de waarde vanzelf.

 2. mm
  Door Wim

  Hoi Natalie,

  Met een beetje pech kunnen we binnenkort gaan betalen om geld naar de bank te brengen. Investeren (in onroerend goed) is alleen verstandig als je precies weet wat je doet.
  Heb je al bij ‘rijk worden met vastgoed’ gekeken? Bij kopje cashflow staat een linkje voor een website waar je kunt investeren in de huizenmarkt, ook in de grotere steden.
  Misschien eens leuk en leerzaam om die te bezoeken. Als je jezelf gratis inschrijft voor de mailinglist, krijg je via email investeringsmogelijkheden aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.